Глобиха фирми заради забавяне на снегопочистването на "Тракия" и околовръстното в София

Общо санкцията е за 50 000 лв.

12.02.2021 | 12:23 Редактор: Никола Симеонов
Глобиха фирми заради забавяне на снегопочистването на

През нощта обстановката се усложни в цялата страна. Рязко паднаха температурите с умерен до силен и бурен вятър, което затрудни както снегопочистващата техника, така и пътуването на шофьорите. Това заяви на брифинг Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”.

"На почистващите фирми на АМ "Тракия” и на Софийски околовръстен път налагаме санкции на стойност 50 000 лева. Това е за ненавременни действия при усложнената обстановка снощи в 20 ч. на АМ "Тракия” и през нощта за неизпълнение на дейности на околовръстния път на София. Общо глобата е 50 000 лева. На дружеството, поддържащо АМ "Тракия" е около 30 000 лв. и 20 000 лева на фирмата, осигуряваща снегопочистването на Софийския околовръстен път. Ще бъдем безкомпромисни към действията на снегопочистващите фирми", категоричен е Терзийски.

Причините за забавяне на почистването са комбинирани, но дори малкото забавяне при такива условия води до бързо усложняване на ситуацията, пише предаде.

"При предходната усложнена ситуация в Добрич и Варна също са наложени санкции в размер на 52 000 лева. Нека да е ясно, няма да има компромис с почистването на пътищата по републиканската пътна мрежа", отбеляза още Терзийски и призова шофьорите да тръгват подготвени за път и за зимните условия.

"Водачите да не навлизат в аварийните ленти, когато има снегопочистване, а да бъдат търпеливи и да изчакват. Пътищата се обработват, единствено в момента има затворен път в област Разград, тъй като независимо, че снегът не е много, има снегонавявания поради силния вятър. Обстановката в Североизточна България предстои да се усложнява", каза още Георги Терзийски. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 3 години
някой пак не си е свършил работата ! нещо характерно за България .... Сигнализирай за неуместен коментар