АПИ: Шофирайте внимателно, обстановката е опасна

ТИР се завъртя на магистрала "Тракия", образува се 15 км задръстване

12.02.2021 | 07:15 Редактор: Никола Симеонов

Рязко паднаха температурите и у нас. Тази сутрин те са в интервала от -11 С до + 5 С. Ограничена видимост поради мъгла до 100 метра има в района на Ловеч. Сняг вали в района на Бургас, Варна, Добрич, Перник, Пловдив, Силистра, Смолян, Шумен. 

Във връзка с понижението на температурите и преминаването на дъжда в сняг, Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

За днес в 6 области в Североизточна България – Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна, е определен жълт код за потенциално опасно време със силен вятър със средна скорост 14-19 м/с и пориви до 25 м/с.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Снощи на магистрала "Тракия" се образува близо 15 км задръстване, след като ТИР се завъртя в платното в посока София малко преди село Лозен. Една от версиите за инцидента е заледяване на пътното платно.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК