Градусите днес скачат до 18, зимата ни връхлита в края на седмицата

В неделя се очакват валежи от сняг

10.02.2021 | 07:28 Редактор: Тодор Петров

Днес ще се събудим с температури от 3 до 10 градуса. Преди обед облачността ще бъде разкъсана. През деня от запад облаците ще се увеличават и следобед ще бъде облачно. 

Късно през нощта ще превали, с по-съществени валежи в крайните западни райони. Вятърът ще бъде слаб до умерен от юг, със скорости до 30 км/ч, а по планините ще бъде силен от югозапад. Дневните температури ще достигат 12-18 градуса.

Над планините през нощта срещу четвъртък ни очаква ветровито време с облаци и валежи от мокър сняг. Вятърът по високите части ще бъде силен от югозапад до 80 км/ч, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Дъждовни облаци от запад на изток ще преминават бързо над Балканите и ще се настанят над Черноморския регион. Студеният въздух , обхванал северните и централни части от континента, обхваща и страните около Алпите. Бавно ще се спуска на юг и в края на седмицата ще достигне до Балканите. 

В четвъртък у нас се очакват дъждове и понижение на температурите. От петък зимата се завръща с облаци, дъжд, сняг и понижение на температурите. В събота облачността ще се разкъсва. В неделя се очакват валежи от сняг.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК