По границите ни: Пропускат ТИР-ове на "Кулата", Скопие затвори "Гюешево"

За утре е обявен жълт код за 18 области за екстремно ниски температури

15.02.2021 | 13:36 Редактор: Ивет Арабова

Предупреждение днес за много ниски температури в цялата страна и опасност от поледици и заледявания. Каква е обстановката по пътищата и докога ще продължи студеното време?

След като в късния следобед вчера ГППП "Кулата" беше отворен за превозни средства над 3,5 тона, днес към 6 сутринта отново беше преустановено движението и в двете посоки. Около 13:30 часа от Гранична полиция обявиха, че е възстановено пропускането на товарни автомобили в двете посоки на ГКПП "Кулата“ и ГКПП "Капитан Петко войвода“.

На граничен пункт "Илинден-Екзохи“ днес пропускаха тежкотоварните камиони. Затворен за движение обаче от македонска страна остана КПП "Гюешево“. По думите на шофьори, тръгнали към "Кулата" не е имало информация, че пунктът отново ще бъде затворен.

"Казаха ни, че е отворено и затова тръгнахме. Аз съм от 44 години зад волана, такава пагубна работа като това тука, като псета сме", сподели Данчо Малиновски. 

От АПИ призоваха шофьорите на тежкотоварни автомобили, които планират пътуване към Гърция, да отложат тръгването си до отваряне на граничния пункт. 

Най- студено тази сутрин беше в Банско - минус 19 градуса. В Чепеларе е било минус 18, в София минус 15. Обявен е жълт код за екстремно ниски температури в 8 области в страната. Студеното време ще продължи и утре, за когато е обявен жълт код за 18 области.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Горките хора, които стават най-рано и мръзнат яко. Сигнализирай за неуместен коментар