Снегът усложни пътната обстановка в няколко области в страната

До 70 метра е ограничена видимостта поради мъгла в района на Прохода на Републиката и прохода Шипка

14.02.2021 | 09:01 Редактор: Ралица Братанова
Снегът усложни пътната обстановка в няколко области в страната

До 70 метра е ограничена видимостта поради мъгла в района на Прохода на Републиката и прохода Шипка, а до 150 м в област Стара Загора. Вятър духа в почти цялата страна.

Сняг вали в 19 области на страната, в някои от тях е усложнена пътната обстановка.

Временно движението по магистрала "Хемус“ в област София е спряно в двете посоки за тежкотоварни автомобили над 12 тона, поради снегопочистване. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Временно е спряно движението за превозни средства с ремаркета и полуремаркета и за камиони над 12 тона през проходите Рожен, Превала и Печинско, както и в пътните участъци Батак-Доспат и Девин-Михалково поради снеговалеж и снегопочистване.

От Кюстендил до граничния пункт Гюешево и обратно е задължително ползването на вериги за тежкотоварни автомобили над 12 тона, информира БНР.

Поради влошени метеорологични условия на територията на Гърция, гръцките власти спряха временно движението на товарни автомобили над 3,5 тона в двете посоки през граничните пунктове Кулата и Капитан Петко войвода, а през пункт "Илинден“ е спряно движението на всички моторни превозни средства.

На пункт Видин на изход за товарни автомобили има интензивен трафик, по данни на дирекция "Гранична полиция“ от тази сутрин. 

Интензивен е трафикът на пункт "Лесово“ изход на границата ни с Турция за товарни автомобили.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
2 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 месеца
Немарливост,мързел са причините в повечето случаи при ПТП,да се стигне дори до тъжен край.Този екземпляр който е зад волана на този "танк",трябва да бъде спрян от органите и докато не направи МПС годно за движение да остане встрани от пътя.Заледени стъкла,заличен от снега регистр. номер,това неразумение може да се види само по нашите пътища. Сигнализирай за неуместен коментар