Борисов: 6,6 млрд. лв. повече, спрямо 2017 г., сме инвестирали в доходи и пенсии

За мандата до заетите в бюджетната сфера са достигнали над 33 млрд. лв.

13.02.2021 | 13:05 Редактор: Юлия Христова

Над 6,6 милиарда лева повече спрямо 2017 година е инвестирало правителството за доходи и пенсии в рамките на настоящия мандат, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов в рамките на посещението си в Ямбол. Министърът  на финансите Кирил Ананиев заяви, че през четирите години до пенсионерите са достигнали 52 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,366 млрд. лв. За мандата до заетите в бюджетната сфера, включително учителите, полицаите и лекарите са достигнали над 33 млрд. лв.

"Местната и централната власт работят в пълен синхрон“, отбеляза още премиерът Бойко Борисов и изтъкна подкрепата на правителството на българските общини, независимо от политическата принадлежност на кметовете. В Ямбол министър-председателят направи оглед на градската пречиствателна станция за отпадъчни води в Ямбол, чието изграждане предстои да бъде завършено през следващите няколко месеца, съобщиха от МС.

В края на миналата година на Ямбол правителството отпусна общо 7,3 млн. лв. за ремонт и реконструкция на улици и изграждане на тротоарни настилки, както и за основен ремонт на спортна зала "Диана“. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 3 години
2017г. е вече в историята! В 2021г. България е най бедната на Балканите и в Европа. Тези сухи цифри можеш да ги размахваш,да се пъчиш,ако дереджето на българите е добро.Милиони евра тръгват от Брюксел,пристигат в София,после в прилично изработени куфарчета,се връщат на определени адреси,които бетонират властта на изпращача. Сигнализирай за неуместен коментар