Още един разрушен плаж по Черноморието ни, морето изхвърли тръба на канализация

От ВиК-Бургас са категорични, че съоръжението не е тяхно

12.02.2021 | 19:40 Редактор: Ивет Арабова

Нов разрушен плаж по българското Черноморие. При последната голяма буря на 11 януари морето изхвърля на брега в Крайморие тръбата от дъждовната канализация.

Така водата, вместо да се зауства в морето, се излива на пясъка. В южната част на плажа буквално се е образувала река, която разделя ивицата на две. 

Концесионерът твърди, че съоръжението е на ВиК-Бургас и настоява водното дружество да възстанови тръбата. 

"Трябва ВиК да си възстановят съоръжението, защото аз каквото и да направя, не работи ли тяхното съоръжение, при всеки голям дъжд ще отмива по този начин", коментира концесионерът на плажа в Крайморие Николай Димитров.

От ВиК-Бургас обаче са категорични, че тръбата не е тяхна и отказват да я ремонтират. 

"Тази тръба е построена преди повече от 50 години. Това е дере, което събира водите от високите части на Крайморие и преди 50 години АПК Крайморие са я построили, за да може водата от дъжда да се влива в морето, но ние не сме собственици на тази тръба", обясни говорителят на ВиК-Бургас Димитър Гюров.

Чия е авариралата тръба и кой трябва да отстрани повредата, остава неясно. Концесионерът е входирал писмо до Областната управа и Министерството на туризма с молба за съдействие. Обещава, че ще възстанови ивицата до началото на сезона. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК