"Атака" поиска оставката на ръководството на ЦИК

Сидеров: Има опасност изборите да бъдат фалшифицирани

12.02.2021 | 19:30 Редактор: Искра Ангелова

Политическа партия "Атака" поиска оставката на ръководството на Централната избирателна комисия. Според лидера Волен Сидеров има опасност изборите да бъдат фалшифицирани.

Партията иска оставки в ЦИК, след като остана без застъпници в Районните избирателни комисии, въпреки решението на Върховния административен съд. Това е следствие от разпадането на коалицията "Обединени патриоти". 

"Практиката показа, че на повечето места, на почти всички места, да не кажа 90 или 100%, от "Атака" сме лишени от присъствие в районните комисии за сметка на ВМРО и НФСБ. ЦИК не уважава решението на ВАС – този състав на ЦИК трябва да бъде сменен категорично", заяви Волен Сидеров.

Партията ще се яви самостоятелно на вота на 4 април. Сидеров определи новото обединение между НФСБ и "Воля" като "Коалиция на отчаянието".

"Това е ход на отчаяние, ход на удавник за сламка. Те смятат, че то пози начин ще влязат в следващия парламент. В името на какво да влязат в следващия парламент? Тази коалиция трябва да се нарече "антипатриотична", допълни лидерът на "Атака".

В същото време прокуратурата протестира решението на Градския съд, който допусна до регистрация партия "Българско лято" на обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Мотивите са, че в документите за регистрация има задраскани и поправяни ЕГН-та и имена.

Част от емблемата на партията приличала на марка енергийни напитки и на логото на Българския монетен двор.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Праведен
преди 3 години
А, на пРезидента, кога ! Сигнализирай за неуместен коментар