Вятърът събори огромна топола и ел. стълб в Хасково

По чудо на мястото на инцидента няма пострадали хора

12.02.2021 | 13:32 Редактор: Радостина Димитрова

Страната осъмна с минусови температури. През деня ще духа бурен вятър, по-късно се очаква и сняг. В 22 области е обявен жълт код за силен вятър.

Силните пориви от снощи събориха дървета и оставиха селища без ток. А фирмите, поддържащи автомагистрала "Тракия" и Софийския околовръстен път, ще понесат санкции за това за ненавременна реакция в снежната обстановка.

Tази сутрин силният вятър събори 20-метрова топола на кръстовището на "Зеленчуковия пазар" в Хасково. Движението по бул. "България" от центъра към пазара беше напълно блокирано. Наложи се екипи на пожарната и общината да нарежат тополата, за да разчистят платното. Дървото е изгнило, а коренището му е метър на 2.

Повече от два часа продължава разчистването на булеварда. Като по чудо на мястото на инцидента няма пострадали хора. В момента, в който тополата е паднала, вятърът е бил с 97 км/ч.

Близо до тополата вятърът събори и огромен електрически стълб. Отнесен е и метален покрив на павилион в двора на хасковското училище "Шандор Петьофи".

"Изключително тежка обстановка тази сутрин. Пориви на вятъра около 100 км/ч. Множество сигнали за паднали клони, паднали дървета", заявиха от общината.

В областта няма затворени пътища заради лошото време. До вечерта се очаква вятърът да започне да отслабва, а утре напълно да спре.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК