Жълт код: Застудяването настъпва със силен вятър

Зимата се завръща в петък с облаци, дъжд и сняг

11.02.2021 | 07:15 Редактор: Тодор Петров

Очакваното застудяване, прогнозирано за края на тази седмица, ще настъпи със силен вятър. За 11 февруари в цялата страна е обявен жълт код. Следобед ще духа силен северозападен вятър със средна скорост 14-16 м/с и пориви до 20-25 м/с.

За тази сутрин минималните температури са от 4 до 9 градуса.Преди обед облаците бързо ще се увеличават и в западните райони се очаква дъжд, а по планините - мокър сняг. Следобед валежните зони ще достигат до Черноморието, а на запад валежите ще спират. Късно през нощта в района на Добруджа валежите ще преминават в сняг.

Ще бъде ветровито с умерен до засилен западен вятър със скорости до 60 км/ч , а по планините - силен до бурен от югозапад . Дневните температури около обяд ще достигат 12-17 градуса, но следобед бързо ще се понижават, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

От петък можем спокойно да кажем, че зимата се завръща с облаци, дъжд и дори сняг. В събота облачността временно ще се разкъсва. В неделя се очакват валежи от сняг, главно в западните и югоизточните части от страната.

В понеделник и във вторник ще бъде студено със слаби снеговалежи в западните и източни части на страната. Новата снежна покривка ще е от 5 до 10 см, а по планините - до 15 см.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК