За БСП управлението на държавата не било самоцел

Депутатът Таско Ерменков бе категоричен, че в левицата няма чистка, а обновяване

11.02.2021 | 21:30 Редактор: Ралица Братанова

БСП се регистрира за предстоящите парламентарни избори. Левицата внесе събраните 10 000 подписа и обяви, че до седмица ще представи платформата си за вота и обяви своята цел - да бъде първа политическа сила.

"Различни са социологическите проучвания. В тази сложна обстановка няма как да направим точна прогноза. На всички избори, на които сме се явявали, целта беше да се представим достойно, днес заявихме, че нашата цел е да сме първа политическа сила в България", коментира депутатът от БСП Таско Ерменков в "Денят ON AIR".

С кого може или не може да се коалира, БСП ще решава след вота.

"Въпросът с коалирането ще го направим с допитване до нашите членове, за да не станат съмнения, че правим правителство в задкулисие. Хората са ни избрали, изпратили са ни в парламента като партия, гласували са ни доверие и е тяхно право да решат с кого ще управляваме", посочи Ерменков.

По думите му не е толкова важен въпросът с кого ще се управлява, а в името на какво.

"Когато говорим за управление на държавата, ние имаме нашите виждания, нашата програма. Търсим съмишленици, най-вероятно ще трябва да бъдат направени компромиси, защото няма как всички наши идеи да бъдат приети от евентуални коалиционни партньори", заяви депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че за БСП управлението на държавата не е самоцел.

Депутатът от левицата бе категоричен, че в партията няма чистка, а обновяване.

"Имаме обновяване и привеждане на партията в съответствие с това, което нашите симпатизанти и избиратели очакват от нас - да бъдем лява партия с леви идеи", каза още Ерменков.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК