Марешки и Симеонов: Стремим се да сме минимум трета политическа сила

Новата патриотична коалиция и БСП се регистрираха в ЦИК

11.02.2021 | 17:45 Редактор: Ралица Братанова

Още партии се регистрираха за предстоящите избори. Своите документи в ЦИК внесоха БСП и "Патриотична коалиция – Воля - НФСБ". И докато левицата даде заявка за победа, то амбициите на новата формация са да станат трета политическа сила.

Своите светове за изборите обединиха НФСБ и "Воля", които също се регистрираха за вота. И изчислиха невъзможните коалиции след него. 

"Това е на първо място ДПС, имаме сериозни задръжки по отношение на БСП, но пак повтарям: това е въпрос на бъдещи преговори", коментира Валери Симеонов.

Веселин Марешки пък уточни, че вратата не е затворена за нито една патриотична формация 

А новата патриотична формация имала над 10 хиляди подписа, но внесе само 4200. Принципите, които ги събирали, също били повече от противоречията. 

"Ние се стремим да сме минимум трета политическа сила на тези избори и мисля, че през годините хората са доказвали, че има достатъчно патриотично мислещи хора. Мисля, че и с нашата силна икономическа програма ще привлечем още фенове, така че очаквам да бъдем не само новините, но и изненадата на тези избори", допълни Марешки.

На регистрацията в Централната избирателна комисия лидерът на БСП дойде с парламентарната група на партията. И постави цел пред социалистите на вота.

"Да бъдем първа политическа сила", отсече председателят на партията.

С кого може или не може да се коалира, БСП ще решава след вота чрез вътрешно допитване.

"Няма да допуснем лобистки, групови или частни интереси да изкривят волята на хората, които са ни овластили, при сключване на управленска и следизборна коалиция", категорична е Нинова. 

Така към момента от ръководството на партията не изключват нито един съюз. Управление след изборите с ГЕРБ обаче е малко вероятно.

До момента за предстоящите избори са регистрирани пет партии. 

От Отровното трио съобщиха, че името на коалицията им с Мая Манолова е било одобрено.

Вижте още в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Няма истински лидери това е проблема...а ицвсичкицгоре са бедни, гладни и алчни...за какъв Патриотизъм ми говорите... Сигнализирай за неуместен коментар