Температурни рекорди и изкуство върху пясъка в Бургас

От метеорологичната станция в града измериха 19,4 градуса за деня

08.02.2021 | 16:53 Редактор: Радостина Димитрова

Температурен рекорд за днешния ден регистрираха край морето. В следобедните часове термометрите показаха 19,4 градуса. През 2007 година на този ден е била измерена температура от 18 градуса.

За трети пореден ден бургазлии се радваха на подранилата пролет край морето. -синхрон- Петя Петрова- климатолог 02:46 -02:58

"Нямаме екстремални температури, други години също сме имали тези температури, даже на 6-и в събота имаме измерена температура при нас 16,  градуса. 1970 година на тази дата сме имали 20 градуса температур", заяви климатологът Петя Петрова.

Топлото време върна в Бургас и художниците номади англичанинът Пол Хогард и неговата съпруга от Нидерландия – Реми, които радваха бургазлии с пясъчните си скулптури през лятото. Сега на пясъка се появиха огромни сърца.

"С това искам да вдъхновя хората, да ги накарам да изберат любовта. Това е важно в наши дни – да мислим за любовта, да бъдем заедно, да даваме. В наши дни медиите ни казват, че трябва да сме изплашени, да се страхуваме, да спазваме дистанция. Да, и това е важно, но за мен най-важна е любовта и споделянето – да бъдем заедно", каза Пол.

"Сега аз работа на плажа в Бургас. Времето е много хубаво, следващият уикенд е Св. Валентин –любов, романтика", обясни съпругата му Реми.

А пролетните температури ще се задържат в Бургас до четвъртък. От петък се очаква рязко застудяване на времето и валежи.

Климатолозите предупреждават още, че вятърът ще се усили от юг-югозапад и ще докара у нас сахарският пясък от Италия, Испания и Южна Франция. Прашните частици обаче могат и да не достигнат до приземния слой. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК