Министри разчувстваха д-р Абдуллах Заргар, той вече е български гражданин

Удостоверението му беше връчено от Десислава Ахладова

08.02.2021 | 13:00 Редактор: Никола Симеонов
Министри разчувстваха д-р Абдуллах Заргар, той вече е български гражданин

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова връчи удостоверение за българско гражданство на д-р Абдуллах Заргар. 

На церемонията в Министерството на правосъдието присъстваха още министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, по чиято инициатива бе задвижена процедурата за получаване на българско гражданство на иранския лекар, както и Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

"За мен е голяма чест и отговорност да връча удостоверението за българско гражданство на г-н Заргар, и то по един много важен повод - за заслуги към здравеопазването на България. Нека винаги да имате признанието на българските граждани", каза министър Ахладова.

От своя страна министърът на здравеопазването проф. Ангелов заяви, че от днес редиците на българските лекари се увеличават с още един достоен български лекар. "Продължавайте на помагате на българите", пожела проф. Ангелов. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Д-р Заргар благодари за голямата чест и коментира, че от като гражданин на България ще се стреми да отговори на високата оценка, която е получил от обществото.

Снимка: Пресцентър на МП 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Дъстин
преди 3 години
Някой не си ли задава въпроса, какво прави въпросното лице в България, при положение, че е можел да отиде в много други богато европейски държави, както самия той заявява? Още повече влиза с недекларирани пари, нарушавайки закона. И е естествено осъден. Както щеше да бъде осъден и някой българин в Иран. В Панорама заяви, че щял да ни прости??? Този тип май е доста нагъл с това си изявление. С неясно какви пари бил подобрил финансовото състояние на болницата в Исперих! Я ДАНС да се заеме с него! Сигнализирай за неуместен коментар