Гърневски: Няма кой да избере Радев отново, никой не се страхува от него

"На миналите президентски избори партията ни си вкара автогол", заяви депутатът от ГЕРБ

03.02.2021 | 21:40 Редактор: Искра Ангелова

ГЕРБ призова в декларация от парламентарната трибуна президентът Румен Радев да оттегли заявката си за втори мандат. 

"Всички казаха, че поведението в тази декларация е изключително толерантно, с изключение на финала, когато групата на БСП започна да удря по масата. Викаха, крещяха, тогава се наложи да ги надвикам, за да може да си кажа поантата. Това не са само мои думи, тази декларация е на цялата група", каза депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в студиото на "Денят ON AIR".

Той смята, че от миналото лято президентът Румен Радев се е превърнал в позор както за поста, който заема, така и за страната ни.

"В условията на невиждана чума, сполетяла целия свят, да излезеш с вдигнат юмрук, да искаш да свалиш конституционната властта, да преследваш личните си интереси - това е позор, който нито един президент по света не е нанесъл на своята страна", допълни народният представител пред Bulgaria ON AIR.

По думите му това може да го направи президент по комунистически или руски образец.

"Никой не се страхува от тази кандидатура. По-удобна от неговата кандидатура няма. Това, което той направи за себе си и за своя имидж, няма кой да го направи. Няма как този човек да бъде избран отново. На миналите президентски избори ГЕРБ си вкара автогол, който никога няма да допусне. Анализът е направен, предстои следващ мач, който трябва да бъде спечелен от победелите, които и тогава трябваше да бъдат победители", категоричен е Спас Гърневски.

Той смята, че в партията му са си направили изводи от грешките, които са допуснали.

"Тази партия, която е гуша за гуша в момента, и е разбита на хиляда команди за власт, да се разпадне. Нека в бъдеще да дойде една модерна социалдемократическа лява алтернатива. Винаги има нужда", добави депутатът от ГЕРБ.

Гърнчевски подчерта, че на изборите се очертава категорична победа за ГЕРБ и четвърти мандат за Бойко Борисов като министър-председател. Според него премиерът е като последовател на Стефан Стамболов, който управлява страната ни 7 години.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 3 години
Индивидът от Пловдив,е олицетворение на дебелите,охранени,готованци,които вмирисват седалките в пленарната зала на НС.България е най бедната в Европа,защото такива хамелеони влизат в компрометиралия се парламент.Всички сме съгласни,че дори Северна Македония е в по добра позиция като държава,но продължаваме да поддържаме една партия,която обрече дори децата ни на унижение,родило се от дълбоката бедност и неравенство. Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 1
Natasha Angelova
преди 3 години
ТОЛКОВА СТЕ СИГУРНИ В ПОБЕДАТА СИ?ТОГАВА ЗАЩО ИСКАТЕ РАДЕВ ДA ОТТЕГЛИ КАНДИДАТУРАТА СИ? Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 3
Люли
преди 3 години
Иван, кой цял народ?Говори от твое име,не съм те упълномощавала да говориш от мое име. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 7
Иван
преди 3 години
На този нямали кой да му запуши устата му , да не бъди сигорен че ще с печелят изборите. целият народ мразят партията герб искат затвор на техният лидер и неговите поченени за хауса иза накъдърноста и осояването на пари и кражбата им. Сигнализирай за неуместен коментар