В русенско село: Ремонт на канализация се бави, тръбите замръзват

От ВиК не се ангажират с конкретни срокове

02.02.2021 | 19:05 Редактор: Юлия Христова

Недоволство в русенско село заради разкопани тротоари и опасни дупки пред домовете на хората. Ремонтът е започнат преди четири месеца от ВиК дружеството, за да се подмени канализацията. През зимата обаче дейностите са спрени, а оголените тръби за вода замръзват при по-ниски температури.

Разкопаните тротоари в село Червена вода, които са точно пред къщите, принуждават местните жители да вървят по улицата. Тъй като тя е главен път към Кубрат, оттук минават стотици автомобили и камиони и е опасно.

"Минаха пред дворовете на хората, изкопаха по един гроб към края на ноември, декември, януари, два-три месеца вече никой нищо не бутва. Няма тротоари, всичко е блокирано отвсякъде, пешеходците вървят из водата на главния път", заяви Милко Даскалов.

Хората са притеснени, защото няма информация кога ще приключат дейностите.

"Всичко е в мъгла, кой да ги каже крайните срокове. Най-вероятно търсят дипломата на изпълнителя, ама те няма да я намерят тук", допълни Даскалов.

От ВиК не се ангажират с конкретни срокове.

"Нека да имат търпение, всичко зависи от това какви ще са метеорологичните условия", обясни специалистът "Комуникации“ във ВиК-Русе Невена Ганчева.

От общината също са запознати с проблема и ще настояват водното дружество да ускори запълването на дупките. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК