Проблем с канализацията: Шахта бълва фекални води във Варна

Второ денонощие улиците са реки

12.01.2021 | 19:45 Редактор: Юлия Христова

Част от варненския квартал “Виница" е под вода заради проблем с канализацията. Проблемът е, че шахта бълва като гейзер фекални води. Второ денонощие улиците са реки. Наноси, чакъл клони допълнително затлачват шахтите.

Иванка Яначкова е притеснена дали няма да се повтори ситуацията отпреди два дни, когато посред нощ със съпруга ѝ трябвало да изгребват придошлата до къщата им вода. 

"Проблемът беше отстранен първата вечер за два часа, отново се появи, пак работиха и уж беше отстранен. Сега пак продължава да бълва, но този път не към моята къща, а към асфалта", каза тя.

След намесата на ВиК екипите, за няколко часа водата е спряла, от шахтата обаче отново извира вода и залива улиците на квартал "Виница". 

"Наистина са затлачили главния канализационен колектор на "Виница", но там проблемът е друг, строителните обекти не си почистват терените", заяви управителят на ВиК-Варна Валентин Вълканов. 

Проблемът е, че новите строителни обекти отвеждат дъждовната канализация в битовата.

"При направа на новите канализации ще започне да се разтоварят части от канализацията и да намалее дебитът", допълни Вълканов. 

Екипи на ВиК отново работиха по отстраняването на аварията, а жителите на квартала се надяват повече да няма проблеми с шахтата.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК