Край на застоя: Как мина първият работен ден в моловете и фитнесите?

Дезинфекцията е на всеки час, а магазините работят с намален капацитет

01.02.2021 | 18:30 Редактор: Никола Симеонов

След повече от два месеца, затворените магазини в моловете отвориха с намалено работно време, но и с примамливи намаления. Още в първите часове на деня най-нетърпеливите клиенти се възползваха от промоциите.

На всеки час се извършва дезинфекция, а магазините работят с намален капацитет.

Фитнесите също отвориха врати. Носенето на маски в самите зали не е задължително, но на входа се измерва температурата на всеки клиент, има и препарати за дезинфекция на ръцете. Tрениращите трябва да носят собствена хавлия, с която да почистват фитнес уредите след себе си.

Между 10 и 15% от търговците на дребно са фалирали при двете затваряния, сочат наблюденията на “Българската ритейл асоциация”.

Отворени са и киносалоните. Изискването е да се допускат зрители до 30% от капацитета на залите, както и да има разстояние от 1.5 метра между седалките. Работят и танцовите зали, но детските центрове на територията на търговските обекти остават затворени.

В мол в град Пловдив е констатирано нарушение, при което група младежи са консумирали на терасата храна, закупена от заведение за бързо хранене в търговския център. Ограничението не позволява това да се извършва на територията на мола.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Повече вижте в репортажа на Александра Иванова

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК