ВМРО води разговори с няколко партии за съвместно явяване на изборите

"Протестът на "Атака" е буря в чаша вода", коментира Ангел Джамбазки

01.02.2021 | 16:40 Редактор: Ралица Братанова

Протест на партия "Атака" пред сградата на Централната избирателна комисия в София, заради решението на комисията да заличи името на партията от коалицията "Обединени патриоти", след искане на вицепремиера Красимир Каракачанов. 

А какви са коалиционните планове на патриотите и има ли шанс те да се явят заедно с ГЕРБ на парламентарните избори? 

Заговор-така определи лидерът на "Атака" Волен Сидеров заличаването на партията от коалицията. Според него причината е да се ограничи участието на представители на "Атака" в секционните комисии, които контролират изборния процес. 

"Това е една много мръсна, много подла игра, която се разиграва от Каракачанов и Симеонов, но нали не си правим излюзията, че това е станало без санкцията на Борисов", коментира Сидеров.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи изключването на "Атака" като "стари работи"

 Според Симеонов тезата, че така "Атака" се лишава от присъствие в секциите, е несъстоятелна. 

Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви, че е рано да се коментира коалиционния формат. Пред Българското национално радио той призна, че ВМРО води разговори с различни политически формации за общо явяване на парламентарните избори. Сред тях е и ГЕРБ.

На този етап обаче дори партньорството между НФСБ и ВМРО.

"Това, което трябва да се случи първо, е да завършим нашия с нашите партньори от НФСБ, защото този разговор си го дължим, така изисква почтеността и след това да видим дали това ще бъде форматът на явяване, дали ще бъде по-широк, а във ВМРО има гласове, които настояват за самостоятелно участие", коментира Джамбазки.

Очаква се до края на седмицата разговорите между НФСБ и ВМРО за съвместно явяване на изборите да приключат без изненади. 

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК