Не се предвижда отваряне на заведенията, бизнесът реагира мигновено

От 4 февруари у нас ще се влиза само с отрицателен PCR тест

25.01.2021 | 13:49 Редактор: Тодор Петров

От 4 февруари в България ще се влиза от чужбина само с отрицателен PCR тест. Условието ще важи както за всички граждани на ЕС, така и за трети страни.

А на този етап не се предвижда отварянето на ресторантите и нощните заведения.

"Фитнеси, танцовите зали, спорт, култура и магазините в моловете, тъй като другите магазини работят и не е справедливо. Българските граждани не можем да ги убедим, че това е много заразно и има умиращи от него. С това си обяснявам масовото нарушаване по заведенията - частни парти", коментира премиерът Бойко Борисов.

Реакцията на бизнеса на закъсня. Нужна е крачка напред при положително развитие на коронавируса у нас. Това коментираха от Асоциацията на индустриалния капитал и Българската търговско-промишлена палата.

"Независимо дали има компенсации и те са навреме и достатъчни, а те не са, пак дълго неработене на един бизнес, води до неговото ерозиране", каза Васил Велев от АИКБ.

"Трябва да се направи поне нещо да се облекчи. В случая най-лесно е това да стане - около Нова година бяха облекчени и не се получи страхотен бум на епидемията", заяви Цветан Симеонов от БТПП.

Премиерът разпореди на здравния министър отново да се срещне със собствениците на заведения, за да обсъдят как може да функционират в условията на пандемичната обстановка у нас. Според премиера, ако заведенията бъдат отворени сега и се стигне до нов ръст в заболеваемостта, те отново ще трябва да бъдат затворени.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК