Борисов: Отваряме фитнесите и школите за извънкласни дейности от 4 февруари

Премиерът посети Младежкия център в Сливница

23.01.2021 | 11:20 Редактор: Ралица Братанова

"От 4 февруари като пуснем големите ученици да се върнат поетапно в училище, ще отворим и залите за извънкласни дейности. Защото, ако нещо може да се сложи на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението“, заяви премиерът Бойко Борисов, който посети Младежкия център за извънкласни дейности в Сливница.

Той добави, че много тънък е балансът при прилагането на противоепидемичните мерки и изключително внимателно трябва да се действа по отношение на разхлабването им.

И акцентира, че всекидневно се следи ситуацията с разпространението на Ковид-19 у нас и всяко едно решение се взима с цел опазване на здравето и живота на българските граждани:

Премиерът обясни, че обратно на случващото се в Европа, данните за страната ни сочат тенденция на затихване на заразата

А решенията, които взима държавата, са с цел опазване на здравето на всички. 370 млн. лева ще достигнат до засегнатите бизнеси в най-кратки срокове, обясни министърът на икономиката. 

"В понеделник започва изплащането през НАП. 116 млн. лева тръгват към бизнеса и до броени дни ще стигнат, ще докоснем над 108 000 компании по тази мярка", обясни Лъчезар Борисов.

По думите на министъра на икономика досега са подпомогнати близо 300 000 работни места. Все още обаче няма яснота кога заведенията ще отворят.

"С ресторантите да видим какво може да се направи, защото ни е важно и за тези хора, които работят и там, тези, които не са регистирарли на времето и са плащали по-малко данъци сега можем по-малко да ги подпомогнем", посочи Бойко Борисов.

По време на посещението си в Сливница, премиерът Борисов разгледа Младежкия център. Сградата е бивш военен клуб, реновирана е по проект към Държавен фонд "Земеделие“ на стойност 390 000 лв. и със средства на общината в размер на 110 000 лв.

Преди пандемията центърът е посещаван от 1000 деца седмично.

Вижте още в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Пресслужба на МС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК