Перничани с петиция срещу местната Топлофикация

Причината – проблем с парното и топлата вода в града

19.01.2021 | 23:17 Редактор: Калина Донкова

Перничани създадоха онлайн петиция срещу некачествените услуги на "Топлофикация Перник". Те настояват за засилен конрол, финансова компенсация и газифициране на дружеството. До момента са събрани над 700 подписа.

В последните дни жители на Перник сигнализират за проблеми в топлоподаването на града. Днес някои основни училища намалиха учебните часове на деца от 1 до 4 клас заради студените класни стаи. В тази връзка от "Топлофикация Перник" публикуваха свое становище, в което посочват причините за по-слабото парно.

Според дружеството това са остарелите вътрешни сградни инсталации, липсата на изолация или незатворени спирателни кранове. В изявлението се посочва още, че сериозни аварии между 15-18 януари няма, а услугата се поддава в нормален режим.

Междувременно по този повод омбудсманът Диана Ковачева е изпратила две препоръки в рамките на месец до министъра на енергетиката Теменужка Петкова и председателя на КЕВР Иван Иванов. Ковачева настоява за по-засилен контрол върху дружеството и гражданите да получават информация при авария и срок за нейното отстраняване.

Разговор по темата с Мира Каменова, гражданин на Перник и участник в петицията, в предававането ,,Директно'' по Bulgaria ON AIR.