Обличайте се дебело, настъпва поредица от ледени дни

На места ще завали сняг

13.01.2021 | 07:22 Редактор: Тодор Петров

Минимални температури днес ще бъдат от 0 до 6 градуса, в Северозападна България до -2, -3. Предиобед ще вали сняг в централните и източни части от страната. Следобед валежите ще спират. Ще започне драстично понижение на температурите.

Максималните за днес остават положителни - от 4 до 9 градуса. Късно следобед и през нощта срещу четвъртък в западните райони ще завали сняг, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще бъде ветровито с облаци и валежи от мокър сняг, с по-интензивни валежи в Рила, Стара планина и Родопите. Максималните температури на 2500 м височина - около -8,-7 градуса, а на 1500 м до -2,-1. 

У нас предстоят поредица ледени дни. В четвъртък ще има разкъсани облаци с дневни температури 2-7 градуса. Следобед ще прехвърча сняг. В петък в ниските места ще има зимни мъгли, ще има повече слънце и ще бъде студено.

В събота ще прехфърча сняг, с повече облаци над южните райони. Ще бъде студено с дневни температури от едва 3 градуса в южните части на страната. През нощта от запад ще се заоблачи и ще завали сняг.

В неделя ще бъде студено с валежи от сняг. Дневните температури в цялата страна ще бъдат отрицателни, в района на Сандански до плюс 1 градус. В понеделник ще има зимно януарско слънце, със студено утро и температури до минус 10, минус 12 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК