Фандъкова: Няма повод за обявяване на бедствено положение

Ситуацията в Мировяне е овладяна, проблемите са съсредоточени в Нови Искър

12.01.2021 | 08:08 Редактор: Ивет Арабова

На територията на Столичната община към този момент няма бедстващи. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя добави, че ситуацията е овладяна и изграждат диги. Кметът гарантира, че всички екипи са на терен и работата им продължава.

"Опасност за населението към момента няма. Няма повод за обявяване на бедствено положение. Проблемите са съсредоточени основно в район Нови Искър, има лека тенденция за спадане на нивата. Успяхме да овладеем ситуацията в Мировяне с изграждане на диги на три места. В момента ситуацията там е под контрол, но продължава да се отводнява. В Требич има проблем с повишено ниво, реката е излязла и наводнила пътя", подчерта Фандъкова пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"Разчитаме на кмета на Мировяне, той своевременно подава сигнали, за да можем да реагираме по най-правилния начин. Всички сме мобилизирани, на място наблюдаваме ситуацията. Молим се и се надяваме времето да се подобри и да спре да вали. Една фирма в Нови Искър е отводнена. Автобус 23 и 26 са с обходен маршрут", обясни на брифинг кметът на Нови Искър Даниела Райчева.

От пожарната обясниха, че през вчерашния ден са получени 68 сигнала - 13 са за отстраняване на паднали дървета, другите са за отводняване. 

"Имаме около 60 сигнала. Всички екипи са в Требич, Нови Искър и Мировяне. Чакаме техника, с която да подпомогнем 2 критични места и да пропуснем пътя под железопътния мост. След това започваме къща по къща, за да видим къде трябва да отводняваме", обясни директорът на "Аварийна помощ" към Столичната община Красимир Димитров.

Вижте повече във видеата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Когато нещата се наблюдават няма от какво да се притесняваме. А природата колко ще ни натисне това е друг въпрос. Сигнализирай за неуместен коментар