Хампарцумян: Задължително ще се ваксинирам

"В спешни ситуации не може да очакваме оптимални решения", каза той

02.01.2021 | 22:01 Редактор: Искра Ангелова

България се готви за втората фаза от ваксинацията. Общините събират списъците със съгласие. 

"Ваксината е началото на проясняване на медицинската фаза. Самото поставяне на ваксината е логистично един супер сложен проблем, който не съм сигурен, че всички си дават сметка за него. Говорим за ваксиниране на около 60-70% от населението. С 3 хладилника и 4 палатки това няма как да се случи, но се надявам, че с времето ще имаме по-сериозна организация", каза банкерът Левон Хампарцумян за предаването "Опорни хора".

Той е категоричен, че в началото на годината трябва да сме оптимисти.

"Най-стабилният начин на развитие е еволюционният, само че взима много време. В спешни ситуации не може да очакваме оптимални решения. В края на хоризонта вече се вижда краят на медицинската фаза, което дава възможност да започнем количествено да видим икономическите последствия от кризата. Ако има трета, четвърта вълна - ще има отново ваксина, както е при грипа всяка година. Този вирус или ще изчезне, или ще започнем да живеем с него", допълни Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че сегашните паспорти, които са във вида, в който ги познаваме, са въведени в резултат на испанския грип през 20-ти век.

"Задължително ще се ваксинирам. Ваксината може да има странични ефекти, с определена чистота. Когато ги знаеш - можеш да получиш адекватна помощ. В Азия населението вярва на администрацията си, лекари. А в Европа това доверие е нарушено", коментира още банкерът и подчерта, че държавата се изхранва от резултатите на бизнеса.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК