Хотели пълнят ресторантите си за НГ с фалшиви резервации на гости

Ако се появят проверяващи, клиентите трябвало да кажат, че нощуват

30.12.2020 | 11:31 Редактор: Ралица Братанова
Хотели пълнят ресторантите си за НГ с фалшиви резервации на гости

Според потребители на социалните мрежи у нас, доста хотели предлагат ресторантите им да се ползват за парти в новогодишната нощ.

Изискването пък е само едно – ако се появят проверяващи, клиентите да заявят, че са гости на хотела. За целта личните карти на посетителите се оставят на рецепцията на хотела, като те се получават обратно при напускане на заведението. Така, ако влязат проверяващи, хотелиерите декларират, че присъстващите са техни гости, на които все още не са оформили документите за нощувка.

От години е честа практика в местата за настаняване личните документи да се оставят на рецепцията и да се връщат на следващия ден, когато вече са оформени документите по настаняването на клиента.

Че местата за настаняване вече се пълнят за Нова година става ясно и от постове в социалните мрежи, в които недоволни туристи снимат опашки от туристи пред блок маси в спа хотели у нас.

Проверка на "Монитор“ показа, че няма въведени специални ограничения относно това дали храната в хотелските ресторанти да се предлага а ла карт или на блок маса, но задължение на ръководството на заведението е да гарантира безопасно настаняване и сервиране на храната на гостите.

Ограниченията на ресторантите в хотелите са свързани с работното време и с броя на обслужваните гости. Т. нар. зимни хотели, които разчитат на ски туристи и хора, дошли да изкарат празниците в планината и зимните курорти, са въвели специални мерки веднъж, за да отговорят на изискванията на здравното министерство, и втори път, за да вдъхнат спокойствие на потенциалните си клиенти.

Голям спа хотел в Пампорово например е намалил на 50%  легловата база и също наполовина капацитета на двата си ресторанта като едновременно с това за гостите на хотела е въведено почасово изхранване. Закуските са на блок маса, но на две смени, за да се избягват струпвания. По-ранобудните се хранят от 8 до 9, следващата група влиза в ресторанта от 9 до 10.

Хост от хотела играе ролята на регулировчик, като посреща гостите и ги задържа да изчакат реда си за блок масата – задължително с маски, а след това ги допуска и до бюфета за взeмане на храна. По време на самообслужване на блок масата гостите на хотела трябва да са задължително и с еднократни ръкавици. Ръкавиците се предлагат в ресторанта, а маски са заредени в стаите на хотела.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
БГ СМЕШКИ
преди 3 години
българската идиотия и просототия край няма ! Сигнализирай за неуместен коментар