Разказ от първо лице: Какво се случва на забранено парти в столично заведение

Противоепидемичните мерки в София масово се нарушават от клубовете

21.11.2020 | 18:45 Редактор: Радостина Димитрова

Около 200 посетители на нощен клуб в София останаха заключени в заведението, в опит да бъде избегната полицейска проверка. При акцията снощи са установени редица нарушения. Един от посетителите на заведението разказа пред наш екип изживяването си от първо лице.

Късно снощи десетки се събират в това заведение. Прозорците са покрити с фолио, което скрива какво се случва вътре. На място обаче идват полицаи на проверка.

Един от посетителите разказа за случая пред нашата камера.

"Към 1 часа пристигнаха полицаи, загасиха тока в цялото заведение, никой не знаеше какво се случва. Спряха да пускат хора извън заведението. Изгасиха музиката, щорите бяха спуснати, никой не знаеше какво се случва. Всички изходи бяха обградени от полиция, с идеята някой, ако бъде задържан, да бъде разпитан", разказва той.

Според част от персонала заведението работило до 23:30 ч., след това вътре нямало много хора, а акцията била предизвикана от недоброжелател.

Според полицията вътре имало 200 души, а вратите били отворени, едва когато на едно от момичета му прилошало. 

"Настана жега, едно момиче припадна, стана му лошо, извикаха линейка, но не искаха да я пуснат навън. Тогава настана спор, в крайна сметка пуснаха момичето навън", се казва още в разказа.

Момичето е откарано в болница. Разпитани са и посетители. От официално разпространените данни от МВР става ясно, че управителят не представил изисканите документи.

От Регионалната здравна инспекция съставили акт.

Подобна история се разиграва и в клуб на улица "Христо Белчев". И там персоналът отказвал да допусне проверяващите и полицията часове наред, а гостите останали заложници.

В друг обект на същата улица също е съставен протокол и предупреждения. В клуб на улица "Врабча" освен посетители след разрешения час са открити и наркотици, задържани са четирима. Проверките продължават.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК