Николова: Бизнесът ни е дисциплиниран, в Европа курортите не работят

Няма нарушения в Банско, Боровец и Пампорово, заключи министърът на туризма след проверка

28.12.2020 | 16:25 Редактор: Ралица Братанова

Празниците показаха, че бизнесът е дисциплиниран, нямаме данни за нарушения и в трите зимни курорта. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на проверката ѝ в места за настаняване и ски зоната в зимния курорт Боровец, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Контролът от страна на министерството и от всички останали органи е безкомпромисен, смята Николова. Според нея чрез спазването на мерките може да се гарантира сигурността, но и бъдещето на сектора, защото всяко нарушение, освен че води до санкции, влияе директно и върху имиджа на страната, и върху оценката за сектора. Това е предпоставка за спадове, което в тази тежка ситуация не можем да си го позволим, коментира министърът. 

Ако и туристите, и представителите на бизнеса са дисциплинирани, ще може да се отчете добър сезон, смята Николова.

По думите ѝ в Европа курортите не работят, а у нас са отворени.

Марияна Николова инспектирала кабинковия лифт в курорта. Тя препоръча правилата да са поставени на публични места, защото достъпността и информираността са много важни.

Министърът следи стриктно и работата на ресторантите. Ако сме дисциплинирани, спазваме мерките, и заразените и болните намалеят, ще може да обсъждаме и други мерки, облекчаващи ресторантите, е мнението на Николова.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
То и туристи няма, как да нарушават? Сигнализирай за неуместен коментар