Обявен е жълт код за силен вятър в почти цялата страна

Максималните температури ще са от 7 до 14 градуса

28.12.2020 | 07:22 Редактор: Юлия Христова

В почти цялата страна за днес е в сила предупреждение от първа степен - код жълто за умерен, в Източна България и на места по северните склонове на планините - силен и поривист южен вятър. Изключение правят областите Видин, Плевен, Русе, Разград и Силистра, където не се очакват неблагоприятни явления.

Утрото ще ни посрещне с температури от 3 до 10 градуса. През деня над източните райони ще бъде облачно, а на запад облаците ще се разкъсват. Ще бъде ветровито със свеж вятър от юг, със скорости до 40 км/ч, а по планините - бурен. Максималните температури ще са от 7 до 14 градуса, в крайните северозападни райони до 5-7 . 

Над планините ще има значителна облачност. Вятърът по високите части ще бъде силен до бурен от югозапад, в ниските части - засилен. Максималните температури на 2500 м височина ще са около минус 3 градуса. 

Западна Европа е обхваната от влажен и хладен въздух, който постепенно ще се придвижва към южноевропейските страни. Валежната обстановка над Балканите отминава. У нас ще се затопля и отново ще бъдем във властта на мъглите, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Във вторник - затопляне с повече облаци и мъгли над западната половина от страната. От сряда - хладно време. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК