Ваксините пристигнаха в Бургас отново в бус за колбаси

Те бяха посрещнати от директора на РЗИ и поставени в хладилни камери

26.12.2020 | 18:35 Редактор: Радостина Димитрова

Малко след като бяха доставени в София, ваксините отпътуваха към Пловдив и Бургас. И в двата града дозите бяха откарани с климатизирани бусове на фирма за колбаси и месо

Ваксините бяха доставени в регионалната здравна инспекция в Пловдив малко след 10 часа. Дозите пристигнаха в бус за кренвирши, ескортирани от полицейски автомобили. Ваксините ще бъдат съхранявани в обикновен хладилник, защото изискването е да бъдат на температура от 5 до 8 градуса до 5 дни преди употребата им.

Премиерът Бойко Борисов лично провери доставените ваксини. 

В Пловдив беше и здравният министър проф. Костадин Ангелов.

В Пловдив бяха доставени 1000 ваксини, със 100 по-малко от първоначално предвидените. Част от тях ще бъдат разпределени в Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Кърджали и Смолян, които попадат в пловдивския регион за ваксиниране.

При строги мерки за безопасност и отново в хладилен бус за месо и колбаси и в Бургас пристигнаха 450 дози от ваксината на Pfizer и BioNTech. Те бяха посрещнати от директора на Регионалната здравна инспекция и поставени в хладилни камери в специално ново помещение, в което от утре ще започне ваксинирането.

"90 флакона, 40 от тези флакони ще тръгнат за Ямбол и за Сливен, те имат по 100 дози и 250 дози са за област Бургас. Ще бъдат поставени на 11 места", заяви началникът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.

Сред записаните само в област Бургас вече са близо 2000 души, сред които лекари, фармацевти, стоматолози, медицински сестри и санитари.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Имаме хладилни бусове за храна,но не и за лекарства! Сигнализирай за неуместен коментар