Найденов: Загърбихме елементарни човешки правила и природата ни махна с пръст

Човечеството се оказа безсилно, коментира изпълнителят

25.12.2020 | 20:20 Редактор: Ралица Братанова

Човечеството трябва да съумее да изживее този голям празник - Рождество Христово. Това заяви певецът Васил Найденов в предаването "Денят ON AIR".

"Имаме нужда да празнуваме по някакъв начин, макар че времето е такова - странно", допълни изпълнителят.

Според него в световен мащаб човечеството се е оказало безсилно и не е случайно това, което се случва в природата

"Всички имаме вина в това отношение, защото като че ли загърбихме елементарни човешки правила и природата ни махна с пръст. Може би звучи катастрофално, но природата балансира нещата в живота", коментира Найденов.

Според него ако не си вземем поука, природата пак ще ни накаже.

"Този тарикатлък байганьовски стана не само в политика, не само в изкуство, той денонощно блика", смята изпълнителят.

Васил Найденов тази година навърши 70 години. А междувременно попадна под номер 48 в в ежегодната класация за най-влиятелните родни знаменитости на "Форбс", в която  присъстват 70 човека от  шоубизнеса, спорта, телевизията, изкуството.

"Знаеш ли как се оправи сънят ми, самочувствието. Редом съм до хората, които са ерудити и са допринесли за културата на държавата. Доживях на 70 години, за да ме познават", допълни Васил Найденов пред Bulgaria ON AIR.
 
Изпълнителят беше част от музикантите, които през тази година се опитаха да извоюват в 33% от музиката, която звучи в медиите, да бъде българска.

"За да има смисъл един занаят, трябва да има къде да го пуснеш. За да може да каже драгият зрител, драгият слушател - това да, това не", заяви певецът.

Васил Найденов призова всички ни да се уважаваме повече, да уважаваме кой какво прави и да бъдем националисти в най-добрия смисъл на думата, защото България е раждала много можещи хора, които са останали във времето.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
4 rate up comment rate down comment 3
да
преди 3 години
елеентарно овешко правило. ъж да си ляга с жена; не с ъж Сигнализирай за неуместен коментар