Калин Терзийски: Не искам заради човечеството да живея по-лошо

Според писателя сме на ръба на възможностите си да живеем по този начин

25.12.2020 | 20:08 Редактор: Ивет Арабова

Изпращаме различната 2020 година, която ни поднесе много предизвикателства. Kак да съумеем да опазим психиката си?

"Това, че тази година е различна и ние сме го усетили, трябва да ни въведе към мисълта, че всички години са различни. Ние забелязваме един Ковид, а кое се случи преди него, за да се случи той? Вярвам в чудесата и животът е чудо", каза писателят Калин Терзийски в предаването "Денят ON AIR". 

Според него случващото се в момента не се е "пръкнало от нищото".

"Петролът на света ще свърши след точно 54 г. Ако някой е решил да взима строги мерки, за да ограничи човечеството, той го прави доста добре. В момента светът е в ръцете на информатици", смята писателят.

Той добави, че има огромен сблъсък между "интереса" на системата и на отделния човек.

"Не искам заради човечеството да живея по-лошо, трябва да се намери някакъв баланс. Докато системата изисква от мен, аз ще изисквам за себе си. Човечеството е на ръба на възможностите си да живее по този начин. Сега човечеството става човечество, то вече почти е станало. Само в Туркменистан се опъват да не спазват алгоритъм на общо действие на цялото човечество", отбеляза Калин Терзийски в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му отделните хора ще се борим да не бъдат намалени нашите причини, заради които живеем.

"Когато човек се бори за собствените си права, той се бори за всеки един човек. Ако си много мекушав към себе си и към другите, животът ти ще е непоносимо тежък. Трябва едновременно да си състрадателен и непоколебимо невъзмутим. Човек има огромен потенциал да вярва и да се бори, просто трябва да отвори този потенциал и да го ползва", подчерта писателят.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Arthas
преди 3 години
Еманацията на лошото човечество, в лицето на този ***, се оплаква от лошото човечество. Класика Сигнализирай за неуместен коментар