Призив за единство: Благотворителен спектакъл в битката с Ковид

"Част от колекция“ е част от новата кампания "Театърът ви аплодира"

23.12.2020 | 18:10 Редактор: Юлия Христова

С благотворителен концерт-спектакъл тази вечер Народният театър ще отправи послание за единство към всички на първа линия в борбата с коронавируса и към цялото общество.

Актьорът Николай Димитров участва в спектакъла с удaрни инструменти. За него участието му в спектакъла е изключително лично, защото жена му е медицински работник. Казва, че всеки ден я изпраща на работа с думите "пази се".

"Всеки ден този странен момент от нашия живот се носи вкъщи и се дискутира. Много е трудно цялото преминаване по този път", каза той.

Постановката е дело на актьора от трупата на Народния театър Иван Юруков, който участва като вокалист, свири на китара и укулеле. Самият той е преболедувал вируса.

Въпреки че по време на пандемия е трудно да се прави изкуство, артистите впрягат всичките си сили, за да дадат на лекарите капка от своята признателност.

"Много се радваме, че имаме възможността да го подарим на тези хора", сподели актьорът Милен Апостолов.

Спектакълът "Част от колекция“ е театрално-музикален пърформанс, вдъхновен от стихове, фрагменти и песни на Димитър Воев от книгата "Поздрави от мен Боговете“ и песни на "Нова генерация". 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК