С песен изпратиха Димо от P.I.F.

Той загуби битката с Ковид-19 едва на 45-годишна възраст

23.12.2020 | 15:30 Редактор: Искра Ангелова

С музика и първия голям хит на P.I.F. "Приказка" – така близки, приятели, колеги и почитатели на Димо Стоянов го изпратиха в последния му земен път и се сбогуваха с големия музикант.

"Димо беше едно слънце, убийствени текстове, убийствена музика, последно го слушах лятото на морето, много тъжно, че си отива един такъв човек", каза вокалисът на "Акага" Иво Казасов.

След дълга борба с Ковид-19, Димо изгуби най-важната битка – битката за живота. Състоянието му се беше влошило и той беше настанен в столична болница. Негови близки намериха и донор за кръвна плазма, но въпреки подобрението, болестта се оказа по-силна. 

След Димо остава наследството на вечните му хитове. А текстовете на песните му носят дълбок смисъл.

"През последните седмици си говорихме за новия албум на групата, който е готов. Спорихме кой да е първият сингъл. Смеехме се колко безкомпромисен е той към музиката, публиката, и как няма никога да се подчини на това, което всички смятат за комерсиално", сподели Саня Армутлиева.

Добър човек, силен дух – такъв остава в спомените на близки и почитатели.

"Не съм го виждал тъжен, начумерен, лицето му винаги е било усмихнато, винаги е бил човек на идеите. Много голям артист и излъчващ доброта човек", коментира Орлин Павлов.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Жалко, че такива качествени хора си отиват бързо от този свят. Поклон! Сигнализирай за неуместен коментар