Близки, колеги и почитатели скърбят за Димо от P.I.F.

Музиката му ще продължава

21.12.2020 | 18:50 Редактор: Ралица Братанова

Почина вокалистът на група P.I.F. Димо Стоянов. В началото на декември колегите му отправиха апел за даряване на кръвна плазма. Въпреки че необходимото количество беше осигурено, музикантът не успя да пребори коронавируса.

Отдаден на професията, сърцат човек – такъв спомен оставя Димо от P.I.F. в своите близки, колеги, почитатели.

"Димо беше човек, който много подкрепяше изгряващи хора, хора, които имат стимул да водят борбата да се реализират", коментира Анна Анова.

Много от песните имат социална кауза. Самият Димо казваше, че мисията му на Земята е да прави хората щастливи.

"Направо не ми се мисли какво ще правим без група P.I.F..Това са красиви албуми, вдъхновяваща музика, която повлия на много музиканти, искам да му благодаря за тази красива музика, която ни завеща", коментира писателката Гергана Турийска.

Преди две седмици състоянието на Димо се беше влошило вследствие на Ковид-19. Негови близки и приятели отправиха апел за даряване на кръвна плазма. Много бързо беше намерен донор и състоянието му се стабилизира. Но за кратко. Димо изгуби битката за живота на 45-годишна възраст.

Творчеството му вдъхновява няколко поколения почитатели. А завладяващият му глас под акомпанимента на китарата пълнеше залите.

Семейството му ще бъде подкрепено финансово с подкрепата на "Майко, мила" и "Музикаутор".

Почитателите на Димо са категорични – след приказката, която сътвори на сцената, остава един самотен ден от безмълвната вечност. И им се иска това да е просто сън в съня. А след Димо остава надеждата, че ще има кой да прибира сутрин звездите.

"Мисля, че всички, които го познавахме малко или много ще събираме сутрин звездите, за да не го забравим", коментира още Анна Анова.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК