МВнР: Утре в 17:00 ч. излита първият редовен полет от Лондон до София

50 от общо 180-те места в самолета са запазени

23.12.2020 | 13:38 Редактор: Ралица Братанова

България възобновява полетите от Обединеното кралство и Северна Ирландия, които бяха прекратени заради новия щам на Ковид-19.

Пристигащите пътници от Великобритания ще бъдат изследвани с антигенни тестове и поставени под 10-дневна карантина. А от 1 януари ще се изисква отрицателен PCR тест 72 часа преди пристигането на пътуващите у нас.

Премиерът Борисов разпореди на отговорните министри да издадат необходимите заповеди, за да могат още днес всички български граждани да се върнат в родината си.

"В случая цената е без значение, когато се има предвид напрежението, страха и чакането по границите на наши сънародници. Така че - работете, включително на разположение е и правителственият Airbus, той е в готовност при необходимост да лети, както бе и по време на първата вълна на коронавируса“, категоричен бе министър-председателят Борисов.

Първият редовен полет на "България Ер" от Лондон до София ще излети утре, 24 декември 2020 г., в 17:00 ч. от летище "Хийтроу", съобщиха от МВнР.

Полетът е предвиден за утре с цел авиокомпанията да уведоми всички пътници навреме и те да успеят да се придвижат до летището.

50 от общо 180-те места в самолета са запазени за най-бедстващите българи, които са се регистрирали в посолството ни в Лондон.

По информация на "България Ер" те ще се приберат първи, като ще им бъдат предложени билети на преференциални цени.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
ДА
преди 3 години
Точно Бай *** си е направил правилно сметката!Това са неговите избиратели!!Няма да ги остави-твърд електорат!После след НГ ще каже,бре-много болни,я да си поостанете малко в къщи,без КПП,само ще излизате с разрешение до изборите.*** е хитрец и хитринките му не свършват.Нали беше бодигард на друг хитрец,но го надмина! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
palkat
преди 3 години
Правилно, правилно, поредното правилно решение. Заради 2-3000 гастърбайтери спечелили жалките си парички(3000 по 20000= 6 000 000 лв.), после пак ще приложат извънредно положение водещо до загуби от порядъка на N 000 000 000 . Ами нормално, кога ли бай *** си е правил правилно сметката. Сигнализирай за неуместен коментар