Младежи рисуват картини в подкрепа на медици и пациенти

Дано по-малко хора да се събират по празниците, за да може всичко да свърши по-бързо, казаха лекари

21.12.2020 | 14:41 Редактор: Юлия Христова

Младежи от Бургас подариха картини на Ковид отделенията в морския град. Идеята е да се вдъхне надежда на лекари и пациенти, а болниците да станат по-цветни за Коледа.

"Ние сме им много благодарни за това, което правят. Благодарни сме за дните и нощите, които отделят, за да се грижат за всички пациенти", каза Стефани Болоова от клуб "ДоброТворците от Бургас".

Картините направиха по-цветен коридора на Ковид сектора в Онкологичния център в Бургас.

"Ще давам дежурства по празниците, надявам се да бъде по-светло, повече пациенти да изпишем, да се приберат при близките си, да отпразнуват празниците", посочи д-р Теодор Попов.  

"Вярваме в доброто, вярваме в това, че всичко ще се промени и дори на най-светлия празник да не можем да сме със семействата си, може би съвсем скоро ще бъдем", сподели Надежда Недялкова от клуб "ДоброТворците от Бургас".

Освен картини за медиците, младежите са написали и писма до пациентите, за им вдъхнат кураж и да не чувстват самотни за Коледа. 

"Хей мили човече, надявам се ,че си добре  и скоро ще те изпишат. Сигурно това е най-екстремната Коледа за теб и за близките ти, ама поне ще я запомниш", цитира едно от писмата Габриела Славова от клуба.   

"Надявам се по-малко хора да се събират по празниците, за да може всичко да свърши доста по-бързо", подчерта д-р Благовеста Генева.

"По-бързо да свърши цялата пандемия и да се възстанови нормалния ритъм на живот, а пътят към това е по-скорошната ваксинация", допълни д-р Николай Киселков.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК