Благоевградско училище плаща интернета на учениците си през зимата

Идеята е да се гарантира онлайн обучението на децата

20.12.2020 | 14:28 Редактор: Ралица Братанова

Училище в Благоевград ще плати домашния интернет на учениците си за зимните месеци. Парите са заделени от училищния бюджет, а целта е да се гарантира както онлайн обучението на децата, така и да се подпомогнат родителите на фона на нарастващата безработица и финансова криза.

У професионалната гимназия "Ичко Бойчев“ в Благоевград учат 246 ученици. В момента децата са по домовете си, откъдето учат онлайн.

"Моето мнение е, че се справяме. Лично аз се справям нямам затруднения с онлайн обучението, моите съученици също", разказва ученикът Денис Кавазов.

Част от учениците тук са от ромски произход, други социално слаби. На нуждаещите се са раздадени и компютри.

"Първата пратка от компютри получихме по министерското постановление, така че разполагаме и с устройства, при необходимост, предоставяме такива", посочи директорът на училището Антон Драгоев.

За да се гарантира учебният процес от вкъщи, училището решава да подпомогне семействата на своите ученици като им отпусне по 15 лв, за интернет за месеците декември и януари. Средствата за интернет са осигурени от бюджета на училището, перо "Стипендии". 

"Искам да ви кажа, че се обадиха родители, които благодарят за подкрепата, която ще получат. Има родители, които въпреки необходимост от средства са готови да предоставят средствата на други деца, които имат още по-големи нужди", разказва Драгоев.

Въпреки помощта и ученици, и учители се надяват скоро всички да с завърнат в час.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Браво на този директор! Сигнализирай за неуместен коментар