БЛС ще излъчи свой представител в НОЩ, иска мерките да останат

Необходима е още по-тясна координация в борбата срещу пандемията, категорични са експертите

15.12.2020 | 11:39 Редактор: Ралица Братанова
БЛС ще излъчи свой представител в НОЩ, иска мерките да останат

През следващите седмици ще работим активно с Българския лекарски съюз, за да помогнем на докторите да знаят всичко за всяка ваксина и да бъдат максимално полезни на пациентите по темата. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с ръководството на Българския лекарски съюз, в която участва и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Освен темата за ваксините срещу Ковид-19, в рамките на срещата бяха обсъдени и въпросите за приравняването на антигенните тестове c PCR тестовете по отношение на карантинирането, финансовата подкрепа за медицинския персонал на първа линия, подготовката за издаването на електронни рецепти, както и подобряването на комуникацията между БЛС и НЗОК.

Участниците в срещата бяха единодушни, че е необходима още по-тясна координация при работата в борбата срещу пандемията.

В този контекст Българският лекарски съюз ще предложи свой представител, който да участва в работата на Националния оперативен щаб. Ръководството на БЛС изрази подкрепа за въведените противоепидемични мерки и за тяхното продължаване.

Снимка: Пресцентър на МС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 месеца