Търговците привличат клиенти чрез алтернативни методи

На места може да се видят огромни надписи, че обектът е отворен

15.12.2020 | 09:53 Редактор: Юлия Христова
Търговците привличат клиенти чрез алтернативни методи

Макар моловете и търговските центрове да са затворени, магазините по улиците все още продължават да работят, но клиентите им са доста по-малко заради пандемията.

Затова някои търговци започнаха да напомнят с онлайн известия, че обектите им в различни части на даден град все още работят.

След въвеждането на още ограничителни мерки все повече българи предпочитат да пазаруват от дома и свеждат излизанията си до минимум. Търговските обекти за дрехи, обувки, бяла техника и други извън моловете обаче, продължават да работят, но няма кой да ги посети. Затова и някои търговци започнаха да пускат рекламни обяви, с които да напомнят, че все още очакват клиенти. В тях обикновено се посочва, че "Магазините ни работят", а след това се изреждат всички обекти в различните градове с техните адреси, показа проверка на "Монитор”.

Така книжарници, магазини за обувки и други приканват клиентите и тази година да направят традиционното предпразнично пазаруване и обикаляне в търсене на подходящи подаръци. На други места пък може да се видят огромни надписи, че обектът е отворен.

Тук се включват и аптеки, които показват, че работят. Обичайните черни дъски, върху които е изписано менюто на даден ресторант, продължават да са пред заведенията, с разликата, че е изписано, че се приемат поръчки за храна за вкъщи.

Някои от заведенията в центъра на столицата пък обслужват клиенти и на място, но закупената храна или напитка трябва да се консумира извън заведението. Така например все още е възможно да си вземем кафе или топъл шоколад, но ще трябва да го пием в парка или в колата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК