Борисов инспектира новата отсечка от Околовръстното в София

Той нареди АПИ и Столичната община да се разберат за снегопочистването на участъка

06.12.2020 | 13:57 Редактор: Ивет Арабова

Пуснаха част от новостроящата се Южна дъга на Столичното околовръстно шосе. Движението е регулирано с временна организация, тъй като пътят не е напълно готов. На инспекция на новото съоръжение отиде и премиерът Бойко Борисов, с него беше и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

"Пуснато е движението по директното трасе на новия участък на Околовръстния път от "Младост” до “Горубляне”", съобщи в профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Участъкът е с дължина 1,7 км. Очаква се с пускането му да се облекчи зимният трафик, движението е с временна организация, а през 2021 ще бъде окончателно завършен. Тъй като отсечката е нова, министър-председателя нареди Пътната агенция и Столичната община да се разберат за снегопочистването. "Столичната община я няма заложена в бюджета за снегопочистване. Ще навали и ще видиш какъв панаир ще стане", коментира Борисов.

След като Южната дъга между "Младост" и магистрала "Тракия" бъде готова, ще започне и разширяването на Околовръстното от булевард "Цар Борис Трети" до "Люлин". Цялата цена на трасето е 143 млн. лева.
 
"Проектите са готови и ще отворим цялата дъга на Околовръстното", обеща премиерът.

По време на инспекцията Борисов призова да се спазват противоепидемичните мерки, а статистиката вече отчитала спад при положителните проби.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Facebook/Boyko Borissov

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК