На българското население му липсвало ясен единен план

Искрен Веселинов от ОП с коментар за мерките на правителството срещу пандемията

03.12.2020 | 21:54 Редактор: Ралица Братанова

Държавата обяви нови икономически мерки в помощ на засегнатите от пандемията. В същото време бе представени и Националният план за ваксиниране.

Това, което липсва на българското население, е ясен единен план. Това заяви в ефира на "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

"Ваксините ще бъдат доброволни и безплатни. Ще се започне от няколко центъра, които ще започнат ваксинацията, започвайки от рисковите лица и постепенно ще се разширява периметърът на обхванатите", заяви той.

По думите му е трудно да се направи такъв Национален план поради неизвестните около коронавируса.

"Факт е, че настоящото ръководство на Министерството на здравеопазването подхожда много систематично, много професионално и постепенно всички "необрани" неща в управлението на кризата намират своите решения", коментира депутатът.

Той изрази мнението, че българите са най-бързо умиращият народ в света и това, че сме първи в Европа по смъртност от коронавирус не е новина.

"Както имаше оперативен щаб за справяне с пандемията, трябваше да има щаб, който да провежда мерките в икономически мащаб", посочи още Веселинов.

Веселинов заяви, че е взето решение в помощ на бизнеса - общините да могат да намаляват данъците за битови отпадъци на засегнатите от пандемията. 

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК