Хакери използват името на "Български пощи" за нови фишинг измами

В имейла има линкове, които ви подканват да платите с банкова карта

30.11.2020 | 16:32 Редактор: Радостина Димитрова
Хакери използват името на

Мошеници използват името и логото на "Българските пощи" в опит да измамят нейните клиенти в Интернет.

В електронната поща се получава съобщение, което гласи, че, "вашият колет не може да бъде доставен заради неплатено мито". Следва предупреждение, че "ако пакетът не бъде доставен до 30 дни, "Български пощи" имат право да поискат такса за всеки ден от резервацията".

Интернет адресът, от който се получава подобно съобщение, много прилича на този на "Български пощи".

В имейла има линкове, които ви подканват да платите с банкова карта, което е явна измама, предава БНР.

Също така електронните съобщения подканват потребителите да се включват в анкети или игри. Те ще получи "награда" – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

"Български пощи" ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка. Имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, не следва да се приемат за достоверни.

През последните години "Български пощи" ЕАД не организират томболи и игри, но ако тази политика се промени, те ще бъдат отразени на официалната страница на дружеството.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК