Oстава слънчево и студено, зимата се завръща през декември

Максималните температури на въздуха за деня са от 9 до 14 градуса

26.11.2020 | 07:14 Редактор: Ралица Братанова

Денят започва с минимални температури от минус 4 до 1 градуса, по Черноморието положителни - до плюс 3-4. Утрото се очертава слънчево и студено с условия за слани.

През деня ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток със скорости до 20 км/ч. Максималните температури на въздуха за деня са от 9 до 14 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще бъде слънчево. Вятърът по високите част, над 2200 м, ще бъде до умерен от север със скорост до 30 км/ч, в ниските части от изток - със скорост до 20 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина - около 2-3 градуса, а на 1500 м - до 7-8.

В петък и в събота ще има повече слънце. В неделя облачността ще бъде значителна, като облаците ще закриват и планинските ни първенци. Преръмявания са възможни в Тракия и по Черноморието. През нощта срещу понеделник се очаква дъжд в южните райони.

А зимата се завръща в началото на декември. Часове между 30 ноември и 1 декември постепенно страната ни ще попада под влияние на блокиран средиземноморски циклон. 

Преобладаващите валежи отначало ще са от дъжд, но привечер по високите полета над Западна и Северозападна България дъждът ще премине в мокър сняг. Очакваната снежна покривка ще е между 2-5 см. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК