Зов за помощ: Семейство прави коледни играчки в името на своя син

10-годишният Макси е диагностициран с детска церебрална парализа

19.11.2020 | 18:19 Редактор: Ивет Арабова

Семейство от Пловдив изработва коледни играчки, за да събере средства за рехабилитация на 10-годишния си син, който е с детска церебрална парализа.

След 18 години борба за дете, Ирина и Краси сбъдват най-голямата си мечта преди 10 години. Точно на Коледа те получават писмо, че са одобрени за осиновяване. И така в живота им се появява 4-месечният Макси. 

"Трепна ми сърцето и си казах: "Това ще е детенцето", сподели Красимир Младенов.

Макси осмисля живота им, а домът им е пълен с радост. Когато детето е на 1 година, разбират тежката диагноза – детска церебрална парализа. Най-голямото им щастие се превръща и в най-голямата битка за живота.

"Много ни беше тежко, такава ни е съдбата", каза още Красимир.

Сега Макси е в трети клас и ходи на училище, а майка му е неотлъчно до него. 

"Всичко разбира, иска да е с децата, има желание да направи нещо, познава буквите, числата, знам, че няма да бъде като всички останали, но те го възприемат много добре. Той е на 10 години, но той е бебенце, все едно е на 1 година", обясни майката на Макси - Ирина Младенова.

За да се подобрява състоянието на детето, то се нуждае от рехабилитация, която финансово изправя семейството пред сериозно предизвикателство. Бащата на Макси е готвач, но е съкратен от работа. Прекарал е и два инфаркта. За да си помага финансово, семейството изработва коледна украса. Ирина и Краси искат да стоплят сърцата на хората за Коледа, а те мечтаят за едно. 

"Макси да се оправи, да сме здрави. Ние не очакваме на 100%, но с бастун да отиде до тоалетна, да си налее вода, сега е напълно зависим", добавиха родителите на детето.

Пожелават си от Дядо Коледа нова проходилка за Макси. Искат да си осиновят и момиченце и не спират да вярват, че чудесата се случват, не само на Коледа, стига да вярваш в тях.

Дарителска сметка : BG54UNCR70001521431391 - лева

BG70UNCR70001521431394 - евро

Paypal irina.maksi@mail.bg

ДСК сметка BG47STSA93000015356284

Страницата, на която се продават играчки, изработени от родителите на Макси: Нека помогнем на Макси да оздравее.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Не сте написали титуляра на сметката!?Аз написах майката, но дали е така? Пожелавам кураж и успешно лечение! Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Работил съм с Краси пич е аз лично им помагам. Направете го и вие Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Страшна мъка е това...шапка им свалям на тези силни хора...искрено вярвам, че с Божията помощ ще се справят с трудностите. Сигнализирай за неуместен коментар