Лекар от ''Пирогов'' почина след боледуване с Ковид-19

"Нека още един живот не е изгубен напразно", пише говорителят на болницата

17.11.2020 | 23:04 Редактор: Искра Ангелова
Лекар от ''Пирогов'' почина след боледуване с Ковид-19

Д-р Евелина Желязкова от Оперативна гинекология на "Пирогов" е загубила битката с ковид-19. Това стана ясно от публикация във Facebook на говорителя УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" Мария Пойразова.

"Ковид-19 се оказа по-силен. Поклон пред Човека, Пироговеца и Лекаря д-р Евелина Желязкова от Оперативна гинекология на "Пирогов", пише тя.

"Нека още един живот не е изгубен напразно! Спрете се, хора, болестта е реална, не е доходоносна и коварно побеждава живота!  Моля Ви, искам да живея! Има време за хейт, за антагонизъм, за пристрастия. Сега е време за обединение в името на живота и здравето", завършва Мария.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Тъжна
преди 3 години
Светла й памет. Страхотен лекар, голяма дама, личност с присъствие.Много ще ми липсва. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Ива
преди 3 години
Поклон пред светлата й памет! Д-р Желязкова и лекарката в линейката, която ме закара в Пирогов ми спасиха живота през 2008 г. Без да знаем с точност,след силна болка в областта на яйчник съм получила кръвоизлив вследствие на рупторирала киста, с линейка ме карат в Тина Киркова, където само ме понатиснаха в билката и ме изпратиха по живо по здраво, без да ме гледат на ехограф. Съответно, щом се изправя - губя съзнание и тогава лекарката от линейката ме кара в Пирогов, където ме оперира Д-р Желяз Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години