Повечето от заразените в Свищов - в болница след дни на самолечение

"В останалите отделения няма хора с други заболявания", каза д-р Илиян Тимчев

17.11.2020 | 21:50 Редактор: Искра Ангелова

Болници на ръба. За краен недостиг на медици алармираха от лечебното заведение в Свищов. Ковид отделението там е препълнено с пациенти, но липсват лекари, които да се грижат за тях. 

"Повече от 24 часа с проф. Михайлов сме в общинската болница в Свищов. За болните се грижат и лекари, не само кинезитерапевт и рехабилитатор. Информацията, че само двама специалисти се грижат за болните ни накара да помогнем на колегите, които имат затруднения в обслужването", каза депутатът-доброволец д-р Илиян Тимчев за "Денят ON AIR".

По думите му обаче, нещата се оказват съвсем различни.

"Това е болница, построена 70-те години. Тя е на повече от 7 етажа и с огромна квадратура. В болницата има разкрити 5 отделения, те се обслужват и са назначени на работа около 20 лекари. Повечето от тях са в предпенсионна възраст, а някои от тях са пенсионери", допълни д-р Тимчев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че единствените, които се приемат, са хората с ковирусна пневмония.

"В останалите отделения няма хора с други заболявания. Болницата е снабдена с медикаменти, но тя отделя от своя ресурс за тях. Пациентите, които идват вече за болнично лечение, повечето от тях са се лекували по 10-15 дни вкъщи, или са провеждали самолечение. Те идват, защото нямат подобрение в състоянието", каза още депутатът.

Д-р Илиян Тимчев сподели, че не се страхува и са му предоставени абсолютно всички предпазни средства.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК