Всеки пети студент – недоволен от онлайн обучението

Онлайн образованието е удължено до края на ноември

16.11.2020 | 19:35 Редактор: Ралица Братанова

Всеки пети студент не е удовлетворен от онлайн обучението си през втория семестър на академичната 2019/2020 г. Това показват данни от скорошно проучване.

В анкетата са участвали 25 хиляди студенти от страната. От тях 19% споделят мнение, че преподавателите им не са провеждали редовно лекции, а други 17 на сто признават, че самите те не са били редовни в онлайн занятията.

В началото на извънредното положение около 95% от висшите учебни заведения в страната преминаха в режим на дистанционно обучение. Почти 99 на сто от студентите се включиха в това обучение, а останалите малко над 1% не са го направили поради липса на техническо средство или интернет.

1,2 на сто от анкетираните твърдят, че през пролетта на тази година са се обучавали в специалности, в които присъствените форми на обучение не са били прекъсвани, а близо 4% твърдят, че в тяхната специалност не е имало онлайн форма на обучение, въпреки че присъствените занятия са били прекъснати.

Академичната 2020/2021 г. започна присъствено в началото на есента, но впоследствие поради усложнената епидемиологична обстановка, здравният министър Костадин Ангелов разпореди за повторно преминаване към отдалечено обучение. 

Заповедта бе в сила от 29 октомври до 12 ноември, но срокът ѝ се удължи до края на месец ноември.

По какъв начин преминават лекциите и упражненията и защо е необходимо студентите да внасят вноски за общежитие, ако не го ползват? Разговор по темата с Даниел Парушев, председател на НПСС в предаването "Директно" по  Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
vylko dinkov
преди 3 години
Българските държавни университета проявиха изключителен непрофесионализъм и лицемерие .След заповедта за преминаване към онлайн преподаватели просто изчезнаха . Не ппишеха с седмици , не провеждаха никакви скайп или зуум лекци , а пращаха единствено стари материали и така имитираха дейност .Нямаше никакви живи дискусии ,никаква интерактивна връзка ,нищо онлайн . Всичко стана стана задочно .Плащаме си семестрите,а получава нищо насреща .Възмутен съм Сигнализирай за неуместен коментар