Напрежението расте: Учители готови да напуснат, ако ги върнат в клас

Според здравния министър проблемът е, че преподавателите са в среда с много хора

12.11.2020 | 18:33 Редактор: Ралица Братанова

Въпреки въведените мерки до днес от началото на годината 1499 са учителите с Ковид-19, 341 души са заразени от непедагогическия персонал, а 25 са починалите.

Иван Ангов е родител на 2 момичета в 5 и 7 клас. След като преди няколко седмици хващат настинка, остават вкъщи. В този момент броят на заразените в страната рязко скача. Родителите решават, че е най- добре децата им да се обучават от дома си.

Евелина Танова е учител от Русе. Разказва, че много от учениците са идвали на училище със симптоми.

"При още 1 разболял се случай от училище тогава масово или всички колеги ще си вземат отпуск, или ще напуснат. Ние не сме като лекарите, там знаеш на какво се обричаш. Там свикваш със смъртта, Няколко дни пия успокоителни, като ми казват кой е починал", казва тя.

Според Йоана Иванова, която е учител по математика в Ловеч, с нужните предпазни средства няма опасност за учителите и децата. 

А здравният министър заяви - проблемът при учителите е, че са в среда с много хора. Затова предлагат модел за на взаимодействие на паралелките. 

Тоест, учениците се връщат в клас през няколко седмици, след което отново остават вкъщи. Всичко това по преценка на местния кризисен щаб. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Винаги има две страни на монетата, тъжното е че го отнасят децата.Дано се намери най-оптималното решение. Сигнализирай за неуместен коментар