Епидемията се политизира, това е много опасно, алармира доц. Михов

Според него министър Ангелов е бил прав със своя апел за обединение в парламента

12.11.2020 | 22:03 Редактор: Георги Камарашев

Здравният министър проф. Костадин Ангелов призова за обединение в Народното събрание, но скандалите продължават. Междувременно министър-председателят Бойко Борисов качи в джипа си директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов и самия проф. Ангелов.

Ще се справят ли управляващите с коронакризата?

"Не мога да коментирам вътрешните мотиви на премиера. Не бих искал да приемам действията му като кризисен PR. Може би е малко неуместно в тази ситуация лекарите да бъдат с него. Но от друга страна, може да се разгледа като леко разведряване на тежкото напрежение, в което те работят. Личните лекари са под ежедневен стрес заради втората истинска вълна на епидемията. Масовият човек се презапасява, защото е притеснен. Трябва да се внушава спокойствие, nикой няма да остане без лекарства", коментира депутатът от ВМРО доц. Милен Михов в ефира на "Денят ON AIR".

Народният представител подчерта, че към настоящия момент епидемията покосявала не просто някакви статистически бройки хора, а все повече познати, близки и роднини.

Той изрази мнение, че проф. Ангелов е бил прав със своя апел за обединение в парламента, защото нямало власт, която да може да ни защити с някаква чудодейна сила, ако цялото общество не действа заедно.

"В тази много силно натоварена политически ситуация дори епидемията се политизира. Дори борбата срещу заразата е подчинена на политическата целесъобразност. Това е много опасно, защото ако нямаме съгласие срещу общата ни заплаха, нещата ще бъдат изключително трудни. В цялата ни страна здравната система, всички лекари са ангажирани. Нашите войници в бели престилки ще се справят, убеден съм в това", категоричен бе депутатът от ВМРО пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Михов изрази загриженост, че и най-леките мерки у нас не се спазват. Масово се възприемала идеята, че някой друг трябвало да ни разпореди какво да правим.

Той изтъкна, че мерките трябва да бъдат ефективни и тяхната ефективност зависела както от контрола, така и от съзнанието на хората. Според народния представител има какво да се желае по отношение на контрола за спазването им.

"Трябва да се намерят механизмите, които да гарантират достъпна диагностика и лечение. Oтговорните политици трябва да си държат на думата. Спомням си, че БСП декларираха, че ще влязат в парламента за бюджета. Сега е моментът да си удържат на думата. Проблемът с кворума за тях не трябва да е определящ", заяви доц. Михов. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК 


2
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Е то беше ясно още от самото начало...само че апетитите се засилиха и вече станаха много маймуни на клона... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Той Тръмп затова загуби изборите. Естествено, че ще има отражение върху властта. Сигнализирай за неуместен коментар